Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miről ismerszik fel a jó öntözőrendszer telepítő?

Miről ismerszik fel a jó öntözőrendszer telepítő?

Ki a jó szakember? Kiben bízhatunk? Néhány jó tanács szakember választáshoz, hogy a későbbiekben sok nyűgtől kíméljük meg magunkat.

Az öntözőrendszer telepítéséhez szakértelem kell. Ahhoz, hogy meghozza a kellő eredményt, hogy profi kertöntözést adjon, spóroljon a vízzel, a munkálatokat szakértő tervezésnek kell megelőznie. És nem lehet ez másképp a kivitelezés során sem.

De hogyan ismerjük fel a jó öntözőrendszer telepítőt? Ismerkedjünk meg vele!

Higgyünk az első benyomásnak.

Természetesen előfordulhat, hogy emberünknek éppen rossz napja volt amikor először felvesszük vele a kapcsolatot, ám ha a felmérés során nem változik az ellenérzésünk, akkor több mint valószínű, hogy nem ő az emberünk. A benyomások többrétűek lehetnek. Összeadódik a telepítő külső megjelenéséből, stílusából és szakmaiságából. Ezeket nézzük meg alaposabban is!

 Megjelenés

Egy jó öntözős külső megjelenésében is ad magára. Megtiszteli az ügyfelét és a saját munkáját. Ez tükröződik gépjárművéről, felszereléséről, eszközeiről és ruházatáról egyaránt. Sokan megjelenítik cégnevüket, vagy kapcsolati körüket (pl. Mineralholding partnerhálózat, K-Rain telepítő) ezeken a felületeken, amiből látható, hogy van hátterük, nem a semmiből csöppentek elénk. Plusz jó pont, ha honlapja is van, amiről már előzetesen tájékozódhatunk, mielőtt felvesszük vele a kapcsolatot.

Stílus

Az emberek nem egyformák, mindenkinek különböző egyéniség a szimpatikus, ezért itt nem lehet általános konzekvenciákat levonni. A beszélgetés során viszont leszűrhető, hogy mennyire kelt bennünk kellemes benyomást az illető. Ez apróságnak tűnik, talán nem is fontos szempont, viszont mégis jobb ha egy rokonszenves ember végzi el kertünkben a munkát, nem pedig olyan, akit különben be sem engednénk magunkhoz.

Szakértelem

Ez a legfontosabb szempont. Szakmai tudás kell ahhoz, hogy valaki jó öntözőrendszert építsen. Hogy a telepítő valóban szakember-e, az már a felmérés során megmutatkozik. Kiderül abból, hogyan érkezik a felmérésre. Hoz-e magával mérőszalagot, a távolságokat pontosan leméri-e, az adatokat a noteszében feljegyzi-e. Csak pontos felméréssel lehet lelkiismeretes ajánlatot adni és kertet tervezni. Hasra ütésszerűen nem. A tervezéshez a telepítőnek tudnia kell a pontos víznyomást, a vízhozamot, az öntözendő területek méreteit, adottságait és elhelyezkedését. Fel kell térképeznie a növények igényeit. A tervezés során ezek alapján tudja kiosztani az önzési zónákat és a szórófejeket, hogy mindenhova elegendő víz jusson. Amennyiben a felmérés során a telepítő érzése szerint nem végez elég alapos helyszínbejárást és az ajánlata is felszínesnek tűnik, akkor legyen vele óvatos! 

A felmérés és az ajánlattétel rendszerint ingyenes szokott lenni, de ezt jobb az elején tisztázni. Egy jó öntözőrendszer telepítő a kapcsolatfelvétel során időpontot egyeztet a kerttulajdonossal, hogy mikor végezheti el a felmérést, a megbeszélt időpontban megjelenik, a leírtak szerint feltérképezi a területet, majd pár napon belül részletes és átlátható ajánlattal jelentkezik. Ne fogadjon el olyan ajánlatot, ami nem részletezi pontosan a beépítendő elemeket és csak a végösszeget ismerteti. Egy igazi szakemberrel mindent részletesen átbeszélhet, bátran kérdezhet, ő készséggel válaszol észrevételeire.

Ne feledkezzünk el a garanciáról sem!

Egy megbízható telepítő garanciát vállal az általa elvégzett munkára és a forgalmazó által meghatározott időtartamban az öntőrendszer elemeire is. Itt fontos kiemelni, hogy a munka végeztével a későbbiekben is elérhetjük, nem tűnik el a Föld színéről, amikor víztelenítésből kifolyólag, vagy más beállítási feladatokból adódóan szükségünk van rá.

Tartalomhoz tartozó címkék: öntözörendszer

Keresés